Sora yori mo Tooi Basho | Kindaichi Case Files Returns | Watch Movie

Google I/O 2014: Android-apps op Chrome OS, Android TV en Android Wear

Google I/O 2014: Android-apps op Chrome OS, Android TV en Android Wear

Google tovert, naast een nieuwe Android-versie, nog veel meer uit de hoge hoed tijden de I/O-conferentie. Zo komt de techgigant onder andere met Android TV, Android Wear en het vernieuwde Chrome OS op de proppen. Daarmee voldoet Google aan bijna alle verwachtingen. Lees snel verder om de belangrijkste nieuwe features te ontdekken.

Chrome OS

De goedkope Chrome OS-notebooks krijgen nu ook de beschikking over Android-apps. Deze apps bestuur je met het touchscreen dat op de meeste Chromebooks aanwezig is. Ook werkt je Chromebook nu beter samen met je Android-smartphone of -tablet. Zo ontgrendelt je Chromebook als je Android-apparaat in de buurt is en ontvang je inkomende telefoontjes en Hangouts-berichten.

Android TV

Pas op Apple TV, want Google’s Android TV is gearriveerd en ziet er veelbelovend uit! De interface van Android TV is weliswaar niets nieuws, met een Netflix-achtige filmcarroussel, maar Android TV gebruikt de zoekkracht van Google om extra informatie te bieden.

Daarnaast ondersteunt Android TV casting, zodat je maar één apparaat nodig hebt om je favoriete series en films te streamen. Android TV kan ook als spelconsole worden ingezet, met behulp van je Android-telefoon als controller of speciaal voor de Android TV ontwikkelde controllers.

Android Wear

Zoals verwacht lanceert Google tijdens de Google I/O-conferentie ook zijn eigen smartwatch-software: Android Wear. De smartwatches worden vooralsnog gemaakt door Motorola en LG en draaien op een speciaal ontwikkelde versie van Android.

De Android Wear-horloges geven je informatie over reizen, shopping, sms-berichten, afspraken en andere belangrijke zaken. Het horloge is gelinkt aan je andere Android-apparaten, zodat je de juiste informatie krijgt op het juiste moment.

Volg mij op Twitter @niekleermakers

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden